jan andries

Het Laatste Nieuws

October 03, 2019

Een schitterend artikel gekregen van Het Laatste Nieuws : Gault&Millau selection of the finest chocolatiers in België en Luxemburg 2019-2020 Altijd tevreden dat we er terug bij mogen zijn !

al dat lekkers van de sint

November 16, 2018

  • al onze chocolade figuren worden gemouleerd met Valrhona chocolade.
  • we maken ook marsepein rollen, marsepein patatjes, fruitfiguren en marsepein gecombineerd met zachte hazelnootpasta

Gault & Millau 2018-2019 : originaliteit - kwaliteit - eigen creatie - passie voor chocolade

October 11, 2018

Jan Andries is opgenomen in de editie 2018-2019 van de culinaire gids Gault & Millau voor Chocolatiers. We behoren terug tot de beste chocolatiers van België (sinds de eerste editie in 2014)

Omdat Jan uitsluitend met topkwaliteit wil werken, vindt hij het heel belangrijk de identiteit van elke chocolade te achterhalen.Daarbij heeft hij oog voor de oorsprong van de cacaobonen, de ecologisch verantwoorde wijze van oogsten en de eerlijke verloning van de cacaoboeren. Als gedreven ambachtsman wil hij alle chocoladesoorten leren kennen : elke cacaoboon heeft immers een apart karakter met een unieke smaak.

Onze pralines worden volledig ambachtelijk gemaakt : de vormen worden met de hand gegoten, alle vullingen worden met de lekkerste ingrediënten gemaakt : van zuivere praliné, zachte (gezouten) karamel tot overheerlijke pure vruchtencrèmeux. Het eindresultaat is een knapperig pralientje met een perfecte mix van zoet-zuur-zout-krokant in een kleedje van overheerlijke kwaliteitchocolade, gemaakt met heel veel passie door Jan en zijn team.

Klik voor slideshow

Er was eens... EPOS

August 15, 2017

Drie gepassioneerde vaklui - een bioboer, een maalder en een bakker- zorgen voor de komst van een zuiver biologisch geteeld “zomertarweras – brood” : EPOS

Het biograan wordt gekuist door Hubert De Weerdt in de Heetveldemolen. Jef Merckaert en zijn vrouw Noelle Mertens malen voor ons dit bio-graan met hun turbinewatermolen, die vorig jaar werd voorzien van een nieuw steenkoppel. Jan Andries en Daniël Bellemans zorgen er samen voor dat “EPOS” een lekker en gezond oergraan-desembrood wordt.

Klik voor slideshow