jan andries

Gault & Millau 2018-2019 : originaliteit - kwaliteit - eigen creatie - passie voor chocolade

October 11, 2018

Jan Andries is opgenomen in de editie 2018-2019 van de culinaire gids Gault & Millau voor Chocolatiers. We behoren terug tot de beste chocolatiers van België (sinds de eerste editie in 2014)

Omdat Jan uitsluitend met topkwaliteit wil werken, vindt hij het heel belangrijk de identiteit van elke chocolade te achterhalen.Daarbij heeft hij oog voor de oorsprong van de cacaobonen, de ecologisch verantwoorde wijze van oogsten en de eerlijke verloning van de cacaoboeren. Als gedreven ambachtsman wil hij alle chocoladesoorten leren kennen : elke cacaoboon heeft immers een apart karakter met een unieke smaak.

Onze pralines worden volledig ambachtelijk gemaakt : de vormen worden met de hand gegoten, alle vullingen worden met de lekkerste ingrediënten gemaakt : van zuivere praliné, zachte (gezouten) karamel tot overheerlijke pure vruchtencrèmeux. Het eindresultaat is een knapperig pralientje met een perfecte mix van zoet-zuur-zout-krokant in een kleedje van overheerlijke kwaliteitchocolade, gemaakt met heel veel passie door Jan en zijn team.

Klik voor slideshow

Er was eens... EPOS

August 15, 2017

Drie gepassioneerde vaklui - een bioboer, een maalder en een bakker- zorgen voor de komst van een zuiver biologisch geteeld “zomertarweras – brood” : EPOS

Het biograan wordt gekuist door Hubert De Weerdt in de Heetveldemolen. Jef Merckaert en zijn vrouw Noelle Mertens malen voor ons dit bio-graan met hun turbinewatermolen, die vorig jaar werd voorzien van een nieuw steenkoppel. Jan Andries en Daniël Bellemans zorgen er samen voor dat “EPOS” een lekker en gezond oergraan-desembrood wordt.

Klik voor slideshow

Passie voor natuurlijk gefermenteerd brood

May 07, 2015

Onze selectie natuurlijk gefermenteerd broden

Een nieuwe wind waait door onze bakkerij-afdeling. We hebben het na meer dan 20 jaar wel gehad met de massaproductie van brood.

Tijdens een rustpauze zonder brood in onze rekken, zijn we in de leer gegaan bij Franse collega’s uit de Loiretstreek.

Het resultaat is er nu: terug naar de oorsprong, tijd voor puurheid met hoge kwaliteitsgrondstoffen, enkel nog natuurlijk gefermenteerde boden.

We gebruiken alleen nog maar bloem van superieure kwaliteit, zonder additieven 100% afkomstig van gecertificeerde tarwes*

De granen worden in de bloemmolens gemalen op de molensteen. De bloem die bekomen wordt, is rijk aan mineralen, vitaminen en vezels en is dus ideaal om brood met een grote voedingswaarde te maken

We respecteren ook de natuurlijke fermentatie :

Met de zuivere bloem en wat water proberen we elke dag een lekker assortiment desembrood te maken. De degen worden traag gekneed en verwerkt en de fermentatie duurt minimum 18u. Zo creëer je meer tijd om alle aroma’s in de degen tot hun recht te laten komen. Eénmaal gebakken levert dat een smaakvol robuust brood op met een heerlijke dikke korst.

  • *CRC = culture et ressources contrôlées (cultuur en afkomst gecontroleerd)
  • granen worden gecultiveerd op gronden ver van vervuilingsgebieden (Frankrijk)
  • ze worden niet bewerkt met pesticiden en na de oogst bewaard zonder insecticiden.
  • ze worden constant gecontroleerd door het ministerie van landbouw (met certificaat“Label rouge”)

Klik voor slideshow

De nieuwe winkel is open

September 08, 2014

Het nieuwe winkelinterieur - wit en strak

Na een grondige verbouwing staan we weer klaar voor onze klanten in een gloednieuw interieur.

Klik voor slideshow