jan andries

Gault & Millau 2018-2019 : originaliteit - kwaliteit - eigen creatie - passie voor chocolade

October 11, 2018

Jan Andries is opgenomen in de editie 2018-2019 van de culinaire gids Gault & Millau voor Chocolatiers. We behoren terug tot de beste chocolatiers van België (sinds de eerste editie in 2014)

Omdat Jan uitsluitend met topkwaliteit wil werken, vindt hij het heel belangrijk de identiteit van elke chocolade te achterhalen.Daarbij heeft hij oog voor de oorsprong van de cacaobonen, de ecologisch verantwoorde wijze van oogsten en de eerlijke verloning van de cacaoboeren. Als gedreven ambachtsman wil hij alle chocoladesoorten leren kennen : elke cacaoboon heeft immers een apart karakter met een unieke smaak.

Onze pralines worden volledig ambachtelijk gemaakt : de vormen worden met de hand gegoten, alle vullingen worden met de lekkerste ingrediënten gemaakt : van zuivere praliné, zachte (gezouten) karamel tot overheerlijke pure vruchtencrèmeux. Het eindresultaat is een knapperig pralientje met een perfecte mix van zoet-zuur-zout-krokant in een kleedje van overheerlijke kwaliteitchocolade, gemaakt met heel veel passie door Jan en zijn team.